Pelletkachel kopen Witteveen

Vergelijk installateurs pelletketels Witteveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Witteveen kopen maakt het mogelijk om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze website check je actuele adviezen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9439

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse zaken. Dit zijn natuurlijk: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9439
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Witteveen misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Carla idro 15 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drentheverbruikt 3080 kWh stroom en stookt 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €179,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Witteveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel huizenbezitters neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Witteveen waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Witteveen

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige oplossing: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in witteveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen over uw huis. Onder andere het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga in zee met een betrouwbare installateur in Witteveen. Houd rekening met klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Witteveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Witteveen?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €400 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • icona Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Alfa 90 Pellet (Alfaplam), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 14 hydro (Tim Sistem), vermogen 14,6 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Witteveen. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9439.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!