Pelletkachel kopen Nieuw-Balinge

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Balinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Balinge kopen biedt jou de kans om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt tal van modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze pagina ontdek je waardevolle details die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7938

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere variabelen. Onder andere: jouw type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode7938
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Balinge iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de MCZ VIVO 80 PELLET BASIC van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €179,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Nieuw-Balinge vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat bewoners neigen naar een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuw-Balinge waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Balinge

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in nieuw-balinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen ten aanzien van het huis. Onder andere de grootte van het huis de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als de kleur en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies voor een uitstekende installateur in Nieuw-Balinge. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Balinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nieuw-Balinge?

Hedendaags vind je velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €700 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Aria Classic (Ravelli), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • Arya Classic 6 (Nordic Fire), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.
 • CLUB HYDROMATIC 24 (MCZ), vermogen 23,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Nieuw-Balinge. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7938.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!