Pelletkachel kopen Eursinge

Vergelijk installateurs pelletketels Eursinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eursinge kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt meerdere kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze website lees jij omvangrijke raadgeving die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 9434

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Denk aan: type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9434
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eursinge misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Corridor SUBTILE.8C-AGPAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom plus nog eens 3080 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Eursinge vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio bewoners neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Eursinge waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eursinge

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en voordelige oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in eursinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste aannemers werken in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen over je huis. Onder andere de categorie woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga aan de slag met een erkende installateur in Eursinge. Check de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eursinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Eursinge?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €500 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Cru-Z LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • TEIA (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Eursinge. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9434.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!