Pelletkachel kopen Westerbork

Vergelijk installateurs pelletketels Westerbork

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westerbork kopen maakt het mogelijk om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt velerlei modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze vergelijker doorzoek jij toepasbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9431

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9431
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Westerbork misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Domo RAO van het merk RikaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom plus nog eens 3080 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €179,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Westerbork vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Westerbork waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Westerbork

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en kostenbesparende installatie: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in westerbork


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en wellicht een offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten werken in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen m.b.t. uw woning. Relevant zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Westerbork. Vraag naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Westerbork


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Westerbork?

Hedendaags vind je meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €450 en €1000. Je kunt denken aan:

 • LP up 6 Video Black (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Ivo.Smart BM01-4 (13 kW) (Wodtke), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Rittium 7 8kW (Tim Sistem), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Westerbork. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9430, 9431.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!