Pelletkachel kopen Drijber

Vergelijk installateurs pelletketels Drijber

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drijber kopen biedt jou de kans om de woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verscheidene type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij waardevolle toelichtingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9419

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met specifieke facetten. We spreken over: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9419
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Drijber zeer interessant. Dat kan zijn de Dali 90 van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drentheverbruikt 3080 kWh stroom plus 3080 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Drijber vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio huizenbezitters gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Drijber waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Drijber

Een andere populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in drijber

Plekken in de regio:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen over uw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een model die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Drijber. Let op beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drijber


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Drijber?

Momenteel bestaan er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over duizenden pelletketel / pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €550 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • LP up 6 Monde (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.safe 15 kW water+ (Wodtke), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Saint Moritz Pidra Supreme (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Drijber. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9419.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!