Pelletkachel kopen Holsloot

Vergelijk installateurs pelletketels Holsloot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Holsloot kopen biedt jou de kans om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door deze pagina check je waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 7845

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse factoren. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7845
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Holsloot een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de HRV 140 Touch van het merk RavelliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €182,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Holsloot vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Holsloot waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Holsloot

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en voordelige optie: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in holsloot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. De meeste experts werken in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen m.b.t. je huis. U kunt denken aan het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en de grootte doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en maak een keuze voor een goede installateur in Holsloot. Let op referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Holsloot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Holsloot?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt wisselt tussen de €500 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • MCR TR. Vulcano- 10 kW Vulcanello (PN Metal), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Vesta (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • MUSA AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Holsloot. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7845.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!