Pelletkachel kopen t Haantje

Vergelijk installateurs pelletketels t Haantje

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in t Haantje kopen biedt jou de kans om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via deze pagina bekijk je uitgebreide info die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 7847

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7847
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in t Haantje wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Angela van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Coevordengebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel t Haantje vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in t Haantje waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in t Haantje

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in t-haantje


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen aangaande jouw huis. Onder andere het soort huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga in zee met een professionele installateur in t Haantje. Check de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in t Haantje


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in t Haantje?

Hedendaags vind je veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €450 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Lory (Punto Fuoco), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Poseidon I (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • MUSA COMFORT AIR 14 (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in t Haantje. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7847.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!