Pelletkachel kopen Wezuperbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Wezuperbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wezuperbrug kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn tal van soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze vergelijker bekijk je toepasbare raadgeving die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7853

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7853
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wezuperbrug geen gek idee. Een voorbeeld is de Levana 8 kW van het merk Olsberg GmbHOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €182,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wezuperbrug vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wezuperbrug waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wezuperbrug

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en kostenbesparende keuze: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €450 per model.

pelletkachel installateurs in wezuperbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden kan worden. De meeste monteurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je verschillende vragen m.b.t. jouw woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Wezuperbrug. Bekijk de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wezuperbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wezuperbrug?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs extra interessant. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen €800 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • SPV-M13 VERONICA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Aqua 14 Glass Clessidra / Ergonomic / Turbo (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • SUITE AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wezuperbrug. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7853.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!