Pelletkachel kopen Oosterhesselen

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterhesselen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterhesselen kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt verschillende modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool tref je omvangrijke details die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 7861

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. Denk aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7861
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterhesselen geen gek idee. Bijvoorbeeld de SPF 8,5 – Fornotto / Biscotto van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oosterhesselen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio mensen gaan voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Oosterhesselen waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterhesselen

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model kan gebruikt worden voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in oosterhesselen

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. Veel experts focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van uw huis. Onder andere de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga aan de slag met een erkende installateur in Oosterhesselen. Vraag naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterhesselen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oosterhesselen?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €400 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SPV-M13 LIDIA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Aqua 16 All Style Elegance / Clessidra / Turbo (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • RAY COMFORT AIR (8 UP! M1) (MCZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oosterhesselen. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7860, 7861.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!