Pelletkachel kopen Dalerpeel

Vergelijk installateurs pelletketels Dalerpeel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dalerpeel kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan diverse modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze website vind jij omvangrijke adviezen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 7753

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verscheidene onderdelen. Onder andere: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7753
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dalerpeel iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Aromy Pidra 6 van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Dalerpeel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen gaan voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Dalerpeel waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Dalerpeel

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en relatief goedkope optie: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in dalerpeel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen een aantal vragen omtrent de woning. Voorbeelden zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies voor een uitstekende installateur in Dalerpeel. Houd rekening met recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Dalerpeel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Dalerpeel?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel of pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €400 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Nina (Pasian), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.
 • Murano Mirror D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MCZ THEMA (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Dalerpeel. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7753.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!