Pelletkachel kopen Zweeloo

Vergelijk installateurs pelletketels Zweeloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zweeloo kopen stelt jou in staat om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze tool bekijk je handige informatie die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 7851

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7851
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zweeloo iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Cayenne-Power7 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Coevordenconsumeert 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zweeloo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Zweeloo waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zweeloo

Een andere is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zweeloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden mag worden. De meeste experts zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen aangaande uw woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga voor een professionele installateur in Zweeloo. Check de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zweeloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zweeloo?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €400 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Delia / Anita 2014 (Punto Fuoco), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 14 All Style Elegance / Clessidra / Turbo (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • STAR COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zweeloo. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7851.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!