Pelletkachel kopen Diphoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Diphoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Diphoorn kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verscheidene type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze website lees jij praktische details die helpen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 7842

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei zaken. Onder andere: type woning, de wensen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7842
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Diphoorn zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Smart van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Diphoorn vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Diphoorn waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Diphoorn

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en voordelige optie: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in diphoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en wellicht een offerte verzonden kan worden. Veel experts zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen diverse vragen aangaande jouw huis. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies een uitstekende installateur in Diphoorn. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Diphoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Diphoorn?

Er zijn op dit moment verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €900 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • MCR TR. Vulcano – 12 kW Lava (PN Metal), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • a7 sat glass (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • LINEA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Diphoorn. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7842.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!