Pelletkachel kopen De Kiel

Vergelijk installateurs pelletketels De Kiel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Kiel kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze website doorzoek je bruikbare aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 7849

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van meerdere zaken. Bijvoorbeeld: type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7849
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Kiel iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Norma RR12C-K van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordengebruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €182,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel De Kiel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in De Kiel waar experts u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Kiel

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en kostenbesparende optie: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €500 per kachel.

pelletkachel installateurs in de-kiel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen die gaan over jouw woonobject. Onder andere de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een erkende installateur in De Kiel. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Kiel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in De Kiel?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet misselijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €700 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Licia (Punto Fuoco), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 13 Style / All Style (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • STAR AIR UP (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in De Kiel. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7849.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!