Pelletkachel kopen Wachtum

Vergelijk installateurs pelletketels Wachtum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wachtum kopen biedt jou de kans om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl bekijk je bruikbare details die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 7754

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verscheidene facetten. Je kunt denken aan: type woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7754
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wachtum zeer interessant. Een voorbeeld is de Paloma 8 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wachtum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer huizenbezitters neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wachtum waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wachtum

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijs-interessante oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wachtum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen wat vragen ten aanzien van je huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en maak een keuze voor een erkende installateur in Wachtum. Houd rekening met verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wachtum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wachtum?

Momenteel bestaan er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €800 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aphrodite hydro 15 (Pasqualicchio), vermogen 12,7 [KW], €1400 subsidie.
 • A 10 Retro / A 10 Style (Moretti Design), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • MCZ TOBA AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wachtum. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7754.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!