Pelletkachel kopen Geesbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Geesbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geesbrug kopen opent nieuwe deuren om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt velerlei type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels de pelletkachel-vergelijker tref je bruikbare details die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 7917

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Je kunt denken aan: type woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7917
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geesbrug misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de STAR AIR van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Geesbrug vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio consumenten oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Geesbrug waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Geesbrug

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel draagt zorg voor de CV installatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een groene en kostenbesparende mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in geesbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je speciale vragen aangaande jouw woning. Denk aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en selecteer een goede installateur in Geesbrug. Houd rekening met ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Geesbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Geesbrug?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend niet mis. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen €850 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Natura 11 (Ravelli), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 30 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 32,5 [KW], €1625 subsidie.
 • MCZ VIVO 80 PELLET HYDRO (MCZ), vermogen 16,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Geesbrug. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7917.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!