Pelletkachel kopen Wezup

Vergelijk installateurs pelletketels Wezup

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wezup kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verschillende type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van deze website check jij praktische adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 7852

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende aspecten. Belangrijk zijn: type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7852
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wezup iets om te overwegen. Denk aan de 98ELITE.10-BAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €182,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wezup vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Wezup waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wezup

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en prijs-interessante optie: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, biomassa is relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wezup


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd kan worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen aangaande jouw huis. Onder andere de categorie woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga in zee met een goede installateur in Wezup. Houd rekening met referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wezup


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wezup?

Tegenwoordig zijn er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk niet mis. Het exacte bedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen €950 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Lillli (Punto Fuoco), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 14 Style Elegance (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • STAR COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Wezup. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7852.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!