Pelletkachel kopen Sleen

Vergelijk installateurs pelletketels Sleen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sleen kopen biedt jou de kans om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan velerlei installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker ontdek je handige aanbevelingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 7841

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. We spreken over: jouw type woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7841
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sleen zeer interessant. Dat kan zijn de DE 12 AFC van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordengebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Sleen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Sleen waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sleen

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante optie: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in sleen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van je woning. Bijvoorbeeld het soort huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als de kleur en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies een erkende installateur in Sleen. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sleen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Sleen?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €900 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • MCR TR. Vulcano – 10 kW Vesuvio (PN Metal), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • a7 globe glass (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • DOC COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Sleen. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7840, 7841.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!