Pelletkachel kopen Dalerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Dalerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dalerveen kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze tool lees jij actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 7755

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7755
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Dalerveen een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de SPV-M13 OLGA van het merk Punto FuocoNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €182,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Dalerveen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Nederlanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Dalerveen waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Dalerveen

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in dalerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste specialisten zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u speciale vragen die gaan over het woonobject. Onder andere het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw informatie kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als kleur / design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en maak een keuze voor een geschikte installateur in Dalerveen. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dalerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Dalerveen?

Momenteel bestaan er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €850 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Asteas 18 (Pasqualicchio), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • A12 Retro/Style/ALL Style/Style/classic All style (Moretti Design), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • MCZ TOBA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Dalerveen. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7755.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!