Pelletkachel kopen Meppen

Vergelijk installateurs pelletketels Meppen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meppen kopen stelt je in de gelegenheid om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden tal van modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker vind jij praktische toelichtingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 7855

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse facetten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7855
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Meppen een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de SPCT 7,5 – Sofia 7,5 kW van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Meppen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Meppen waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Meppen

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en kostenbesparende installatie: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in meppen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen inzake jouw woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga in zee met een goede installateur in Meppen. Houd rekening met ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Meppen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Meppen?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €850 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SPV-M13 NIA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Aqua 14 Classic Stone / Piramid Stone (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • SUITE COMFORT AIR (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Meppen. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7855.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!