Pelletkachel kopen Schoonoord

Vergelijk installateurs pelletketels Schoonoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schoonoord kopen is bij uitstek geschikt om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl check jij uitgebreide raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 7848

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse facetten. Denk aan: huis-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7848
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schoonoord een uitstekende optie. Een voorbeeld is de 98NUX.10C / NUX10C van het merk KalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Coevordengebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Schoonoord vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel mensen neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Schoonoord waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schoonoord

Een nieuwe is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante keuze: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in schoonoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we wat vragen aangaande jouw woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en kies een erkende installateur in Schoonoord. Check de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schoonoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Schoonoord?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €450 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Lara / Susy (Punto Fuoco), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Genius (Moretti Design), vermogen 18,6 [KW], €1400 subsidie.
 • STAR AIR (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Schoonoord. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7848.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!