Pelletkachel kopen Zwinderen

Vergelijk installateurs pelletketels Zwinderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwinderen kopen opent nieuwe deuren om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. deze pagina check je bruikbare info die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 7864

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels velerlei aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7864
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwinderen iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Dedalo Hydro 12 van het merk Green PurosOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordengebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zwinderen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zwinderen waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Zwinderen

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in zwinderen

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen over jouw huis. Denk aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Zwinderen. Vraag om beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Zwinderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zwinderen?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €900 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Hydro 20 Vetro (Punto Fuoco), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Aqua 16 Glass Clessidra / Ergonomic / Turbo (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • BOXTHERM 60 SLIDE (6 M1) (MCZ), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zwinderen. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7864.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!