Pelletkachel kopen Stieltjeskanaal

Vergelijk installateurs pelletketels Stieltjeskanaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stieltjeskanaal kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij accurate raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 7756

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels allerlei facetten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7756
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stieltjeskanaal een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Hermetic 8 van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordenconsumeert 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €182,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Stieltjeskanaal vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Stieltjeskanaal waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Stieltjeskanaal

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een groene en voordelige keuze: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per product.

pelletkachel installateurs in stieltjeskanaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen over je huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies een professionele installateur in Stieltjeskanaal. Houd rekening met ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stieltjeskanaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Stieltjeskanaal?

Momenteel bestaan er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €700 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Asteas 22 (Pasqualicchio), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • A 13 Style/All Style & C 12 Style/All Style (Moretti Design), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • MCZ TUBE COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Stieltjeskanaal. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7756.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!