Pelletkachel kopen Erm

Vergelijk installateurs pelletketels Erm

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Erm kopen maakt het mogelijk om je woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 7843

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van allerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7843
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Erm geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Ecofire Christina 9 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Coevordengebruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Erm vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Erm waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Erm

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in erm


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel installateurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen relevante vragen aangaande je woning. U kunt denken aan het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Erm. Let op reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Erm


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Erm?

Momenteel bestaan er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs verleidelijk. Het bedrag dat toe te passen is ligt tussen de €450 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • MCR TR. Vulcano – 12 kW Stromboli (PN Metal), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • c7 globe glass (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • MAGGIE COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Erm. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7843.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!