Pelletkachel kopen Noord-Sleen

Vergelijk installateurs pelletketels Noord-Sleen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noord-Sleen kopen opent nieuwe deuren om uw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn velerlei soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze website ontdek je veelzijdige gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 7846

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Denk aan: jouw type huis, het doel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7846
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noord-Sleen zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de RAAM COMFORT AIR (8 UP! S1) van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Noord-Sleen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Hollanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Noord-Sleen waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (april 2024) fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Noord-Sleen

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en voordelige beslissing: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in noord-sleen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u relevante vragen ten aanzien van je woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook factoren als het design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga aan de slag met een geschikte installateur in Noord-Sleen. Check de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noord-Sleen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Noord-Sleen?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel / pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard verleidelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €550 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Model 915 (PRO), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Artemide (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • MUSA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Noord-Sleen. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7846.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!