Pelletkachel kopen Aalden

Vergelijk installateurs pelletketels Aalden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aalden kopen stelt jou in staat om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker lees je praktische toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7854

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende facetten. Denk aan: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7854
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Aalden iets om te overwegen. Denk aan de GP 50 – Aria 50 van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Coevordengebruikt 3170 kWh stroom plus nog eens 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €182,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Aalden vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Aalden waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Aalden

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €500 per model.

pelletkachel installateurs in aalden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders zijn actief in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we verschillende vragen ten aanzien van het woonobject. Onder andere de grootte van de woning de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als uitstraling en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Aalden. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Aalden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Aalden?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €950 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SPV-M13 NICOLE (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Aqua 14 Classic Iron (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • SUITE AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Aalden. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7854.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!