Pelletkachel kopen Nieuwlande

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwlande

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwlande kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn verscheidene kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker lees jij praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 7929

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van velerlei facetten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7929
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwlande misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Class Idro 20 IDRO20-GPAR van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom plus nog eens 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nieuwlande vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Nieuwlande waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwlande

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en aantrekkelijke installatie: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuwlande


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen verschillende vragen ten aanzien van uw woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga in zee met een geschikte installateur in Nieuwlande. Vraag om verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwlande


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nieuwlande?

Momenteel bestaan er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €850 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Rossi 70 Airplus (Ravelli), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • Montraux 8 (Nordic Fire), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • RED ORCHIDEA HYDRO (MCZ), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuwlande. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7929.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!