Pelletkachel kopen Wierden

Vergelijk installateurs pelletketels Wierden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wierden kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verschillende soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze tool bekijk je veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 7640

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7640
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wierden misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de P943 van het merk Gruppo PiazzettaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Wierdengebruikt 3470 kWh stroom en nog eens 3470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €187,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wierden vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio huizenbezitters gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wierden waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wierden

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Dit model wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en kostenbesparende keuze: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in wierden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd moet worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen m.b.t. jouw huis. Relevant zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de verstrekte info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als kleur / design en de grootte doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Wierden. Bekijk de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wierden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wierden?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet misselijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €450 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SPV-M13 BEATRICE (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • LX up 12 Drum (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • RED MALVA MULTI AIR (Unifire), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Wierden. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7468, 7640, 7641, 7642, 7645.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente