Pelletkachel kopen Gees

Vergelijk installateurs pelletketels Gees

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gees kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze pagina tref je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 7863

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7863
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gees zeker een goede optie. Denk aan de Monolitik 10 air van het merk Kalon / Giove GroupOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordenverbruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Gees vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Gees waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gees

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt aangeraden voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en aantrekkelijke beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in gees


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel uitvoerders werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je verschillende vragen die gaan over uw woonobject. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook onderdelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en maak een keuze voor een geschikte installateur in Gees. Vraag om referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gees


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Gees?

Er zijn op dit moment veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan duizenden pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €900 en €1500. Je kunt denken aan:

 • SPV-M10 Stella (Punto Fuoco), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 16 Style Elegance (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • BOXTHERM 60 BASIC (6 M1) (MCZ), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Gees. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7863.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!