Pelletkachel kopen Dalen

Vergelijk installateurs pelletketels Dalen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dalen kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt meerdere kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze pagina bekijk jij omvangrijke info die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 7751

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende aspecten. Dit zijn natuurlijk: type woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7751
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dalen zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Fiorella Air van het merk LaminoxOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Coevordengebruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €182,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Dalen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Dalen waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Dalen

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in dalen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen belangrijke vragen m.b.t. uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook facetten als ambiance en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en selecteer een uitstekende installateur in Dalen. Houd rekening met ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dalen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Dalen?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €700 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Dea (Pasian), vermogen 22,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Murano Glass D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MCZ SUITE COMFORT AIR 2.0 (MCZ), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Dalen. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7750, 7751.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!