Pelletkachel kopen Dieverbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Dieverbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dieverbrug kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verschillende type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl check jij bruikbare details die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 7984

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei onderdelen. Onder andere: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7984
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dieverbrug iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Tulip (Air) van het merk RedOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Westerveldverbruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €189,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Dieverbrug vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Dieverbrug waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dan ook een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Dieverbrug

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en besparende optie: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in dieverbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd moet worden. De meeste experts zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen over je woning. Bijvoorbeeld het type woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als uitstraling en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies een goede installateur in Dieverbrug. Bekijk de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Dieverbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Dieverbrug?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €950 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Orchidea Multiair (Red), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Oostende 7 (Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • A12 Retro/Style/ALL Style/Style/classic All style (Moretti Design), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Dieverbrug. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7984.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!