Pelletkachel kopen Wapse

Vergelijk installateurs pelletketels Wapse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wapse kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt velerlei kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door onze website doorzoek jij handige aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 7983

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7983
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wapse misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de HSP 6 PALLAZZA-III 534.08 C (grande) van het merk Haas & SohnOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €189,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wapse vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Wapse waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wapse

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in wapse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen relevante vragen omtrent het woonobject. Onder andere het type huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de grootte spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies een professionele installateur in Wapse. Vraag naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wapse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Wapse?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €600 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • HRV 140 Touch (Ravelli), vermogen 17,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Carus Aqua (Oranier), vermogen 11 [KW], €1400 subsidie.
 • A 10 Retro / A 10 Style (Moretti Design), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wapse. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7983.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!