Pelletkachel kopen Wittelte

Vergelijk installateurs pelletketels Wittelte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wittelte kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze tool doorzoek jij actuele toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 7986

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verscheidene zaken. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7986
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wittelte geen gek idee. Dat kan zijn de Elly van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom en nog eens 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €189,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wittelte vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wittelte waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wittelte

Een effectieve en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in wittelte


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen ten aanzien van jouw woonobject. Onder andere de categorie woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook facetten als de kleur en de grootte doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en selecteer een betrouwbare installateur in Wittelte. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wittelte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Wittelte?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €500 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Tulip (Air) (Red), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • AC70 / A70 7 kW (Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • C 12 Classic Style/Classic All Style & C 13 Style (Moretti Design), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Wittelte. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7986.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!