Pelletkachel kopen Ruinen

Vergelijk installateurs pelletketels Ruinen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ruinen kopen is bij uitstek geschikt om je woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl check jij accurate details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 7963

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels specifieke factoren. Je kunt denken aan: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7963
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ruinen een uitstekende optie. Denk aan de Less van het merk Fontana SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom plus nog eens 3150 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ruinen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ruinen waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ruinen

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie kan benut worden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en voordelige oplossing: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in ruinen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden zal worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u wat vragen m.b.t. uw huis. Onder andere het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga voor een professionele installateur in Ruinen. Vraag om referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ruinen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ruinen?

Hedendaags vind je allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €950 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aspen 7 (Ravelli), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • PS-50 (Norrlands Power Ltd.), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Cube D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ruinen. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7963.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!