Pelletkachel kopen Wateren

Vergelijk installateurs pelletketels Wateren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wateren kopen biedt jou de kans om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van deze website check je toepasbare informatie die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 8438

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verscheidene zaken. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8438
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wateren zeer interessant. Je kunt kiezen voor de SUITE COMFORT AIR UP van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westerveldverbruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €189,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wateren vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Wateren waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wateren

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in wateren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen over uw woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of meer een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook zaken als ambiance en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga voor een betrouwbare installateur in Wateren. Vraag om recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wateren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Wateren?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. Het bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €600 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Model 6000 (Thermorossi), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Ecofire Camilla idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Ines 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wateren. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8438.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!