Pelletkachel kopen Vledder

Vergelijk installateurs pelletketels Vledder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vledder kopen maakt het mogelijk om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl check je praktische gegevens die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 8381

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. We spreken over: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8381
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vledder een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Sally van het merk ITCEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom en stookt 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €189,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Vledder vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vledder waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vledder

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en voordelige keuze: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in vledder


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste aannemers zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen m.b.t. uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga in zee met een goede installateur in Vledder. Kijk naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vledder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vledder?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €950 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Varan 1.14 (Strebel), vermogen 12,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Royal Air 90 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Adler Amelie 10 (Olimpia-Splendid S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Vledder. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8380, 8381.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!