Pelletkachel kopen Nijensleek

Vergelijk installateurs pelletketels Nijensleek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijensleek kopen stelt jou in staat om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt velerlei soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl tref je uitgebreide gegevens die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 8383

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met velerlei facetten. Onder andere: jouw soort woning, de wensen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8383
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijensleek geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de HP24 OTTO van het merk SchengerOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nijensleek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de mensen overwegen een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Nijensleek waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nijensleek

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor het CV systeem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en relatief goedkope oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in nijensleek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen m.b.t. het woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en selecteer een uitstekende installateur in Nijensleek. Vraag om klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nijensleek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nijensleek?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk verleidelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €500 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Tp 06 (Teba Therm), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Royal Klima 9 new (Palazzetti Lelio), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Levana Aqua 8 kW (Olsberg GmbH), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nijensleek. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8383.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!