Pelletkachel kopen Frederiksoord

Vergelijk installateurs pelletketels Frederiksoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Frederiksoord kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze tool vind je actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 8382

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. Onder andere: type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8382
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Frederiksoord zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de LW up 15 Steel LW van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westerveldverbruikt 3150 kWh stroom en nog eens 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Frederiksoord vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren preferereneen inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Frederiksoord waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dan ook geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Frederiksoord

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en aantrekkelijke oplossing: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per model.

pelletkachel installateurs in frederiksoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen speciale vragen m.b.t. je huis. Relevant zijn de categorie woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een goede installateur in Frederiksoord. Check de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Frederiksoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Frederiksoord?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €400 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Stûv P-10 (Stûv SA), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Royal Gigliola 80 Air Canalizzata (Palazzetti Lelio), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • Levana 8 kW (Olsberg GmbH), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Frederiksoord. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8382.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!