Pelletkachel kopen Dwingeloo

Vergelijk installateurs pelletketels Dwingeloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dwingeloo kopen opent nieuwe deuren om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze website bekijk jij veelzijdige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 7964

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verscheidene onderdelen. Belangrijk zijn: soort huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7964
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Dwingeloo een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Atena van het merk TSPOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Dwingeloo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Dwingeloo waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Dwingeloo

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante optie: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in dwingeloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen relevante vragen m.b.t. het woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies een erkende installateur in Dwingeloo. Houd rekening met klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dwingeloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Dwingeloo?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. Het bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €900 en €1450. Je kunt denken aan:

 • HR70 (Ravelli), vermogen 9 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-90 (Norrlands Power Ltd.), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Darma D10 (Mondena Italia), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Dwingeloo. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7881, 7964, 7990, 7991.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!