Pelletkachel kopen Geeuwenbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Geeuwenbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geeuwenbrug kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij omvangrijke informatie die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 7985

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan meerdere facetten. We spreken over: type huis, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7985
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geeuwenbrug misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Cortina 9 van het merk CS-ThermosMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom plus nog eens 3150 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €189,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Geeuwenbrug vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten preferereneen luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Geeuwenbrug waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Geeuwenbrug

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijs-interessante oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in geeuwenbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen die gaan over jouw woning. U kunt denken aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies een erkende installateur in Geeuwenbrug. Vraag om verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Geeuwenbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Geeuwenbrug?

Er zijn op dit moment veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €700 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Primula Multiair (Red), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • AC70 / A70 6 kW (Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • A 13 Style/All Style & C 12 Style/All Style (Moretti Design), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Geeuwenbrug. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7985.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!