Pelletkachel kopen Havelterberg

Vergelijk installateurs pelletketels Havelterberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Havelterberg kopen is bij uitstek geschikt om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels deze pagina check jij bruikbare informatie die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 7974

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verschillende aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7974
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Havelterberg geen gek idee. Denk aan de Tondo Plus van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westerveldconsumeert 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €189,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Havelterberg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel bewoners kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Havelterberg waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Havelterberg

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is geschikt voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en aantrekkelijke optie: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in havelterberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot jouw woning. Voorbeelden zijn het soort huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een geschikte installateur in Havelterberg. Vraag om verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Havelterberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Havelterberg?

Momenteel bestaan er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk niet mis. Het exacte bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €500 en €1250. Je kunt denken aan:

 • HRV 120 Style (Ravelli), vermogen 13,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Levana Aqua 8 kW (Olsberg GmbH), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.
 • Maiolica D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Havelterberg. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7974.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!