Pelletkachel kopen Wapserveen

Vergelijk installateurs pelletketels Wapserveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wapserveen kopen opent nieuwe deuren om een huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze pagina bekijk jij uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8351

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels allerlei aspecten. Onder andere: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8351
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wapserveen geen gek idee. Denk aan de Star 10.2C van het merk EllediOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldverbruikt 3150 kWh stroom plus nog eens 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €189,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wapserveen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Wapserveen waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wapserveen

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in wapserveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel specialisten focussen zich op een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen wat vragen inzake uw huis. Bijvoorbeeld het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als kleur / design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies voor een professionele installateur in Wapserveen. Let op verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wapserveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wapserveen?

In de huidige situatie zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan honderden pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk erg serieus. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €850 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • P 12 Water + Air (Senko), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Jessica 8 silent (Palazzetti Lelio), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ilvar 7 (Nordic Fire), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wapserveen. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8351.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!