Pelletkachel kopen Havelte

Vergelijk installateurs pelletketels Havelte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Havelte kopen stelt je in de gelegenheid om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden tal van kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze pagina lees jij accurate adviezen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 7971

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan verschillende aspecten. We spreken over: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7971
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Havelte geen gek idee. Denk aan de Royal Lea Air 120 US van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Havelte vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Hollanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Havelte waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Havelte

Een andere is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieubewuste en besparende installatie: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in havelte


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u relevante vragen over het woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en selecteer een professionele installateur in Havelte. Houd rekening met beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Havelte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Havelte?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs erg aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €450 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HRV 160 Touch (Ravelli), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Adler Amelie 10 (Olimpia-Splendid S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Inserto D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Havelte. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7970, 7971.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!