Pelletkachel kopen Doldersum

Vergelijk installateurs pelletketels Doldersum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doldersum kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan velerlei installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via de pelletkachel-vergelijker check je waardevolle details die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 8386

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene factoren. We spreken over: jouw type woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8386
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Doldersum wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de EUAS.L-W van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westerveldverbruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Doldersum vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de bewoners denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Doldersum waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Doldersum

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in doldersum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. uw woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als kleur / design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies een geschikte installateur in Doldersum. Houd rekening met recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Doldersum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Doldersum?

Er zijn op dit moment diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €800 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • TP 30 (Teba Therm), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.
 • Ecofire Andres 12 Pro 3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Zephyr (Oranier), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Doldersum. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8386.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!