Pelletkachel kopen Wilhelminaoord

Vergelijk installateurs pelletketels Wilhelminaoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wilhelminaoord kopen maakt het mogelijk om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn velerlei type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij deze pagina bekijk je actuele gegevens die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 8384

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van specifieke onderdelen. Denk aan: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8384
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wilhelminaoord misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Sirmione 12 van het merk CS-ThermosNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westerveldverbruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €189,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wilhelminaoord vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel consumenten overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Wilhelminaoord waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wilhelminaoord

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel zorgt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in wilhelminaoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. De meeste adviseurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen inzake jouw woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van uw data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een goede installateur in Wilhelminaoord. Let op ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Wilhelminaoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Wilhelminaoord?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €900 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Tp 24 (Teba Therm), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • Royal Tecna (Palazzetti Lelio), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Carus (Oranier), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wilhelminaoord. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8384.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!