Pelletkachel kopen Ansen

Vergelijk installateurs pelletketels Ansen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ansen kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt diverse kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl vind jij uitgebreide adviezen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 7964

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7964
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ansen geen gek idee. Denk aan de SPV-M13 ADRIA van het merk Punto FuocoOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldverbruikt 3150 kWh stroom en stookt 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ansen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Nederlanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ansen waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ansen

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De installatie draagt zorg voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke keuze: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in ansen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u belangrijke vragen die gaan over je huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Ansen. Houd rekening met beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ansen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Ansen?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €850 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HR100 (Ravelli), vermogen 12,6 [KW], €1400 subsidie.
 • MIA (Olimpia-Splendid S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Doge D10 (Mondena Italia), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ansen. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7964.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!