Pelletkachel kopen Diever

Vergelijk installateurs pelletketels Diever

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Diever kopen is bij uitstek geschikt om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl vind jij bruikbare adviezen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 7981

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. diverse variabelen. Onder andere: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7981
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Diever zeer interessant. Een voorbeeld is de Pueblo Aqua 12 van het merk CalimaxOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €189,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Diever vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Diever waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Diever

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een bewuste en aantrekkelijke oplossing: beperkte vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in diever


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel experts doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je belangrijke vragen omtrent jouw woning. Voorbeelden zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies een uitstekende installateur in Diever. Houd rekening met referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Diever


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Diever?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet misselijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €900 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • HRV 100 Touch (Ravelli), vermogen 12,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Zephyr (Oranier), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Murano Mirror D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Diever. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7980, 7981, 7983.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!