Pelletkachel kopen Zorgvlied

Vergelijk installateurs pelletketels Zorgvlied

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zorgvlied kopen stelt jou in staat om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt tal van installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker ontdek je actuele gegevens die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 8437

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van specifieke variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zorgvlied zeker een goede optie. Denk aan de DENIA14C van het merk KalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldverbruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €189,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Zorgvlied vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat woningeigenaren oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Zorgvlied waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zorgvlied

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is geschikt voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende optie: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in zorgvlied


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen speciale vragen omtrent uw woning. Relevant zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga voor een goede installateur in Zorgvlied. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zorgvlied


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zorgvlied?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel en pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is varieert tussen €500 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ciao (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Camilla idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Ines 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zorgvlied. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8437.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!