Pelletkachel kopen Boschoord

Vergelijk installateurs pelletketels Boschoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boschoord kopen biedt jou de kans om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij bruikbare info die helpen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 8387

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei variabelen. We spreken over: jouw soort huis, het doel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8387
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boschoord wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Pro 7 / Lux 7 van het merk MegaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldconsumeert 3150 kWh stroom plus 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €189,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Boschoord vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Hollanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Boschoord waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Boschoord

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en voordelige keuze: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in boschoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn relevante vragen inzake jouw woonobject. Onder andere de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies een betrouwbare installateur in Boschoord. Vraag naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Boschoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Boschoord?

Recent kun je gebruik maken van velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €950 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Duetto6 (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anna 12 Pro3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Carus Aqua (Oranier), vermogen 11 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Boschoord. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8387.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!