Pelletkachel kopen Oude Willem

Vergelijk installateurs pelletketels Oude Willem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oude Willem kopen biedt jou de kans om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt meerdere type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze tool vind je samengestelde informatie die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 8439

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse facetten. Denk aan: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8439
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oude Willem zeer interessant. Je kunt kiezen voor de B12C / CORY B12C van het merk L’ArtisticoOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom en nog eens 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Oude Willem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Oude Willem waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oude Willem

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieuvriendelijke en besparende beslissing: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in oude-willem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen omtrent uw huis. U kunt denken aan de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en maak een keuze voor een professionele installateur in Oude Willem. Houd rekening met klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oude Willem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oude Willem?

Er zijn op dit moment allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €800 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • 8000 Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Ecofire Camilla idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Jessica 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oude Willem. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8439.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!