Pelletkachel kopen Uffelte

Vergelijk installateurs pelletketels Uffelte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Uffelte kopen maakt het mogelijk om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden tal van soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze website tref jij waardevolle toelichtingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 7975

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7975
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Uffelte iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Ecofire da inserimento indro 12 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Westerveldgebruikt 3150 kWh stroom plus 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €189,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Uffelte vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer bewoners denken na over een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Uffelte waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Uffelte

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en prijstechnisch interessante keuze: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in uffelte


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en tevens de offerte verstuurd mag worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen verschillende vragen aangaande je huis. Bijvoorbeeld het type huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga aan de slag met een erkende installateur in Uffelte. Bekijk de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Uffelte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Uffelte?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €900 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • HRV120 (Ravelli), vermogen 13,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Carus (Oranier), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Murano Glass D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Uffelte. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7975.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!